2018年11月13日 15:30

【イダテ社調査報告】5GとIoT(モノのインターネット):産業分野でのビジネスチャンス

【調査レポートのサマリー】
2018年11月発行
フランスの調査会社イダテ社(IDATE)の調査レポート「5GとIoT(モノのインターネット):産業分野でのビジネスチャンス」は、5G IoTソリューションを概観し、技術的進化の現状や今後のロードマップについて記載している。自動車産業、医療業界、エネルギー業界、交通運輸(乗客とロジスティックス)、公共安全、製造業などの産業における5G IoTについて展望している。5G IoTの利用事例や必要要件、接続性のバリューチェーンの現状と進化の可能性について査定し、様々な産業での採用の可能性についての見解を述べている。ビジネスモデルやエコシステムへの5G IoTの影響の可能性を分析し、5G IoTソリューションの質的・量的市場を予測している。

This study presents an analysis of the perspective of 5G IoT solutions, describing first the current state of technological development of 5G IoT solutions and its expected roadmap.

It then focuses on the perspectives of 5G IoT in selected verticals: automotive, health, energy, transport (both passenger and logistics), public safety and manufacturing.

In examining the 5G IoT use cases, their requirements, the current state of the connectivity value chain and potential evolutions, it provides a comprehensive vision of the potential for adoption of the different industries.

The study concludes with an analysis of the potential impacts of 5G IoT on business models and ecosystems and with a qualitative and quantitative market forecast for 5G IoT solutions.

フランスの調査会社イダテ社(IDATE)は、豊富なデータベースを基に通信、インターネット、テレビ等の調査レポートを出版しています。委託調査、コンサルティング、コンファレンス開催、シンクタンクとしての実績もあります。キャリア、通信機器/サービス、スマートホーム、技術サポート、テレビ・動画/ゲームについての調査レポートを継続的に出版し、英語やフランス語で提供しています。

■ 調査レポート ■

5G IoT
Market opportunities in the vertical industries
出版社:イダテ社(フランス)
出版年月:2018年11月

◆フランスの市場調査会社 イダテ社(IDATE)について

株式会社データリソースは、イダテ社の日本での正規販売代理店として、調査レポートの販売などを行っています。

◆このプレスリリースに関するお問合せ

イダテ社 日本正規販売代理店

株式会社 データリソース
107-0052 東京都港区赤坂1-14-5 アークヒルズエグゼクティブタワーN313