2019年02月04日 17:30

【ABIリサーチ調査報告】サプライチェーンの需要計画と最適化

【調査レポートのサマリー】
2019年1月30日発行
サプライチェーンはますます規模を拡大して複雑さを増しており、従来型の需要計画手法ではすでに市場の状態に対応できず、企業全体の収益を最大化することができなくなっている。すべての産業のサプライチェーンにおいて、需要予測や事業計画のためのより洗練されたアプローチを採用するために、複雑で多岐にわたるデータが求められている。多くのソフトウェアベンダが提供する強力な人工知能や高度解析機能の開発によって、サプライチェーンは膨大で非常に複雑な指標からのより信頼性の高い解析による需要に応えるツールを手に入れ、それによってより高度なネットワーク接続戦略を実行できる。このような技術発展は、市場の複雑な変化に対応したりサプライチェーン計画へのアプローチでの需要をより促進する、企業の改善のための投資を促進してサプライチェーンの変革のきっかけとなる。米国調査会社ABIリサーチの調査レポート「【分析レポート:アプリケーション】サプライチェーンの需要計画と最適化」は、需要計画や最適化ソリューションの将来性に注目し、サプライチェーンへの影響や、地域毎と産業毎の市場規模を記載している。

The increase in scale and complexity of the supply chain has created a market in which traditional demand planning practices are no longer capable of responding to market conditions and maximizing profitability across the enterprise as a whole. The proliferation of complex and varied data now requires supply chains across all verticals to adopt a more sophisticated approach to demand forecasting and business planning. With the development of powerful Artificial Intelligence (AI) and advanced analytics capabilities by a wide pool of software vendors, supply chains now have the tools required to more reliably interpret demand from a vast number of incredibly complex indicators and execute more intelligent and connected strategies driven by this demand. These technical developments are a catalyst for supply chain transformation as enterprises improve their ability to capitalize on complex changes in the market and become more demand-driven in their approach to supply chain planning.

This report highlights the growing capabilities of demand planning and optimization solutions, their impact on the supply chain, and provides market sizing broken down by region and industry vertical.

ABIリサーチは、米国ニューヨークに本社をおき、幅広い視点で通信関連分野についての調査レポートを出版しています。通信、移動体・無線、IoTとM2M、位置情報、自動車技術、セキュリティ等に関して、産業・技術や半導体の動向分析や市場予測等を行い、定評を得ています。多くの調査会社が特定の分野に特化しがちな中で、総合的な調査活動を行うABIリサーチは貴重な存在です。常に調査対象を更新しつつ、最新の情報の収集・提供を行っています。

■ 調査レポート ■

Demand Planning and Optimization in the Supply Chain
Application Analysis Report
出版社: ABIリサーチ(米国)
出版年月:2019年1月30日

【サービス区分】高度なサプライチェーン

株式会社データリソースはABIリサーチの日本販売代理店です。 調査レポートの販売、委託調査などを行っています。

◆米国市場調査会社 ABIリサーチ(ABI Research)について

◆このプレスリリースに関するお問合せ

ABIリサーチ 日本販売代理店

株式会社データリソース