2019年05月20日 18:00

【イダテ社調査報告】ロボティクス:産業のデジタル変革を促進

【調査レポートのサマリー】
2019年5月発行
フランスの調査会社イダテ社(IDATE)の調査レポート「ロボティクス:産業のデジタル変革を促進」は、ロボット市場と、新しいテクノロジやデジタルトレンドとの相互作用について概観している。ロボットセンサ、アクチュエータ、ロボット行動、通信、ユーザインターフェースなどの主要技術について記載している。製造業、物流、医療、農業、消費者市場などの主要なロボットの利用ケースを分析している。人工知能、5G、IoT(モノのインターネット)、拡張現実や仮想現実などの新しい技術とロボットの相互作用について分析し、ロボットの進化に対するインダストリー4.0、スマート農業、ネットワーク接続医療、自動運転自動車などのデジタル変革の動向が与える影響についても記載している。2030年までのロボット市場の市場規模を産業毎や利用ケース毎に予測している。

This report presents an overview of the robotics market and its interactions with other emerging technologies and digital trends.

In presenting the major technological stakes of robotics, it focuses on existing and emerging technologies for robotics sensors, actuators, robot behaviours, communication and user interfaces.

The report proceeds to an analysis of the key robotics use cases, existing and emerging in various vertical industries : manufacturing, logistics, healthcare, agriculture and consumer markets.

An analysis of the interactions of robotics with other emerging technologies (artificial intelligence, 5G, IoT, augmented and virtual reality) is provided, as well as a vision of the impact of the digital transformation trends - Industry 4.0, smart agriculture, connected health, autonomous cars - on the development of robotics.

The market report provides market forecasts in value for the robotics market up to 2030 with breakdowns by vertical industries and use cases.

フランスの調査会社イダテ社(IDATE)は、豊富なデータベースを基に通信、インターネット、テレビ等の調査レポートを出版しています。委託調査、コンサルティング、コンファレンス開催、シンクタンクとしての実績もあります。キャリア、通信機器/サービス、スマートホーム、技術サポート、テレビ・動画/ゲームについての調査レポートを継続的に出版し、英語やフランス語で提供しています。

■ 調査レポート ■

ロボティクス:産業のデジタル変革を促進
Robotics
A meteoric market, flying high on the digital transformation of vertical industries
出版社:イダテ社(フランス)
出版年月:2019年5月

◆フランスの市場調査会社 イダテ社(IDATE)について

株式会社データリソースは、イダテ社の日本での正規販売代理店として、調査レポートの販売などを行っています。

◆このプレスリリースに関するお問合せ

イダテ社 日本正規販売代理店

株式会社 データリソース
107-0052 東京都港区赤坂1-14-5 アークヒルズエグゼクティブタワーN313